Grove vafler med squash og gulrot.

Grove vafler med squash og gulrot.

0.00

Barna våre elsker flat mat. Og vi med.
Lager du disse grove og saftige vaflene har du både middag og dessert i ett. Og kanskje niste til dagen etter.

Vi spiser først middagsvafler. Hos oss fyller vi dem med hakkede grønnsaker som salat, paprika og tomat, og topper med revet ost og pisket urterømme. Spekeskinke smaker også godt i.
De er testet på flere barn disse grove vaflene. Jeg hadde matkurs for barna på øyskolen vår, og på menyen stod vafler for superhelter.
Barna bekrefter at disse fiberrike flate sakene smaker godt (det viktigste) og at man blir veldig mett.

Ca 16 vafler
INGREDIENSER

4 dl lettkokte havregryn
1,5 dl rugmel
1,5 dl hvetemel
4 ss brunt sukker
1 ts kardemomme
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 stor gulrot, revet
1/3 squash, revet
1 beger rømme
4 dl farris
4 egg, romtemperert
6 ss olje (raps eller solsikke)

GJØR SLIK

1. Blande alt det tørre.
2. Riv gulrot og squash og blande det med det tørre.
3. Visp sammen rømme og farris i et desilitermål. Hell det i røren.
4. Visp sammen olje og egg, og hell det i røren.
5. La røren svelle i minst ½ time. Den kan og lages en dag i forveien.

Stek vaflene til de er mørkebrune og la dem avkjøles på en rist. Rug, havre og grønnsaker gjør vaflene tyngre. Det er derfor viktig å steke vaflene til de mørkebrune. Da får du en deilig kontrast mellom det sprø ytre og det saftige indre.

På matkurset serverte vi med pisket urterømme.
Lett som en plett lager du det: Pisk opp litt rømme med olivenolje. Ha i friskhakkede urter og litt salt.

Add To Cart