Pannekaker for superhelter (med kikertmel)

Pannekaker for superhelter (med kikertmel)

0.00

Advarsel:
Inneholder Kikertmel. En ingrediens du mest sannsynligvis ikke har i kjøkkenskapet. Fås kjøpt på innvandrerbutikker. Supersunt, billig, drøy i bruk og med laaang holdbarhet. Dette er rett og slett mel laget av malte, tørrede kikerter. Kikertmel er en sunn og fullverdig proteinkilde, og en helt genial om resten av familien ikke er helt solgt på idéen om å spise belgvekster.

Rekk opp hånda de som liker pannekaker?
Med barn i huset kommer man knapt unna pannekaker.
Her har du en enkel oppskrift på veldig gode og sunne pannekaker. De skal være tynne og stekes til de er godt brune på HØY varme. Dette er viktig for både smak og konsistens når du bruker kikertemel.


Vi spiser først middagspannekaker, eller galette som de kaller det i Frankrike.
Vi lager ofte ett eller flere typer fyll, før vi avslutter med dessertpannekaker med lønnesirup eller blåbærsyltetøy.
Anbefaler følgende:
-Revet ost, pesto og tomat.
-Cottage cheese, litt fløte og litt finhakket hvitløk blandet med sautert spinat.
-Avokado, hakket basilikum og skivet sopp.
Tommel opp fra alle barn som har smakt og spist seg stappmette på disse proteinrike pannekakene.

FUN FACT/TIPS:
Du kan kutte ut eggene fordi kikertmel har mye bindemiddel i seg. Om du dropper eggene, trenger du litt mer væske. Anbefaler så kun å bruke melk i oppskriften, i alt 4 1/2 kopper melk. Ha også i mer salt, i alt 1 1/2 ts.

Ca 18 pannekaker
INGREDIENSER

2 1/2 kopp kikertmel
1 kopp hvetemel
1 ts salt
4 egg
2 kopper vann
2 kopper melk

GJØR SLIK

1. Bland alt det tørre.
2. Bland mel og vann
3. Visp sammen tørt og vått.
4. Hell sammenvispede egg i røren.
5. La røren svelle i minst ½ time.
6. Ready, steady, steik!

Sett en tallerken i ovnen (temp ca 50- 60C) Legg pannekakene i inn etterhvert som er ferdige.
Husk: De skal være tynne og godt brunstekt.
Ikke bløte, bleke pannekaker;)

Add To Cart