Enkel tomatpai med sennep og ost

Enkel tomatpai med sennep og ost

0.00

Jeg har mang en god matopplevelse med min fransk/tyske svigerfamilie, og tomatpai med Dijonsennep er intet unntak.
Prøv oppskriften og bli gledelig overrasket over hvor enkel den er å lage og hvor godt den smaker. Vit at med så få ingredienser, er råvarene viktige. Sennepen du skal bruke er Maille Dijonsennep. Den får du i alle dagligvarebutikker.
Til en lett middag, kanskje? Og ganske visst perfekt som snacks til kjæreste- eller vennekveld.
For en mer barnevennlig versjon, bytt ut halvparten av sennep med rømme.

Du kan bruke ferdig paideig/butterdeig. Hopp så bare over steget med paideig.
Dersom du har tid, så prøv oppskriften min på paideig. Det er en god basisoppukrift jeg alltid bruker. Her setter i tillegg fersk hvitløk og timian en ekstra spiss.

4 porsjoner
En stor kakeform (rund form, 26 cm diameter)
PAIDEIG

130 g smør
2 kopper hvetemel (Litt over 4 dl)
1/4 kopp vann
2 ts eddik
2 ts frisk timian, hakket
2 fedd hvitløk, presset
1/2 ts salt


GJØR SLIK

1. Kutt opp smøret i små biter.
2. Bland mel, hvitløk, timian og smør til det ligner brødsmuler.
3. Bland eddik og vann.
4. Ha i eddikvannet oppi paideigen, kun noen få dråper av gangen. Når du kan samle deigen til en kule, er den ferdig.
5. Hvis du har tid, sett deigkulen kjølig i en time.
6. Trykk ut deigen i en ferdigsmurt kakeform.
7. Bak paiskallet midt i forvarmet ovn i 10 minutter på 200C varmluft. (Eller lengre, her er ovner forskjellige.. Bak til du ser paiskallet har stivnet litt)

PAIFYLL

5-6 ss Dijonsennep
4 store, godt modne tomater i skiver
250 g Gruyéreost, revet (Evt en 50/50-blanding av Jarlsberg og parmesanost)
2 champignon, i skiver
2 ss frisk timian, hakket
Salt og pepper

GJØR SLIK

5. Spre Dijonsennepen utover paibunnen.
6. Fordel tomatskivene på paien.
7. Dryss over friskhakket timian, og kvern noen runder salt og pepper.
8. Topp med raspet ost.
9. Spre den tynnskivede champignonen utover, og risle over olivenolje.
6. Steke i ca 15-20 min på 220C.

Paien er ferdig når det bobler i osten, og det hele har fått litt god farge.
Dryss over litt mer friskhakket timian før servering.
Serveres varm eller lunken. Smaker godt sammen med en grønn salat.

 

Add To Cart