Kjapp indisk linsestuing- Daal

Kjapp indisk linsestuing- Daal

0.00

Daal- Indisk linsestuing er en næringsrik, kjapp og billig hverdagsrett. Rett og slett helt enkel og god comfort food!
Ingrediensene har du kanskje i skapet, og hvis ikke, er alt lett tilgjengelig i butikken på hjørnet.

I Arendal ligger en butikk, Unwrapped, som jeg har inngått et spennende samarbeid med. Ingrediensene til denne retten finner du i den emballsjefrie butikken.
Unwrapped er verdt et besøk i seg selv, med tanke på den bugnende hyllen fylt med ferske krydder fra verdens hjørner.

Istedenfor tørkede linser kan du bruke 4 bokser med hermetiske røde linser. Da sparer du betraktelig mye tid. Fordelen med tørkede linser er at de trekker godt til seg smak under kokingen.

Ingredienser 

2,5-3 dl dl røde linser (eller 4 bokser røde / gule linser)
2,5 ts buljongpulver eller 1,5 buljongterning
2 ts malt ingefær eller 3 tomler finrevet ingefær
3-4 ss olje
3 ts gurkemeie
1, 5 ts løkpulver
1,5 ts koriander
4 dl kokende vann- dersom du bruker tørkede linser
1 boks kokosmelk
2 gulrøtter, revet
1 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, hakket
2 ss soyasaus
1/2 lime eller litt sitronsaft-Balanserer smaken. Droppes om du skal servere til barn.

GJØR SLIK 

1. Hakk løk og stek på medium varme til den er myk.
2. Skru ned temperaturen litt. Hakk hvitløk og ingefær og ha dem i gryta med den myke løken.
3. Ha i 2 ss olje, og ha i alle krydderne. Rør rundt til det dufter aromatisk. 
3. Ha de revne gulrøttene i gryta.
4. Skyll linsene og ha dem i gryta sammen med det kokende vannet og buljongen. Bruker du hermetiske linser, skal du ikke ha vann i, kun kokosmelk.
5. Ha oppi kokosmelk. La det småkoke i ca 25-30 minutter. Bruker du hermetiske linser, skal det småkoke i ca 10-15 minutter, til sausen har tyknet.
6. Ha over saften av ca 1/2 lime. og rør inn 2 gode spiseskjeer smør eller olje. Dropp lime om barn skal spise.
Servés med ris og eller nanbrød. Oppskrift her, om du har tid. Ingen heving. Smell sammen deigen, så stek: http://www.julianeskokebok.no/oppskrifter/0fkolnfv989in5aqvslqpzsubvoqjm-bc3xh-kzsgr-etpkl-xrl9h
Rømme, yoghurt eller creme fraiche blandet med litt fersk koriander og litt revet agurk smaker godt ved siden.

Linser er næringsrike, og har et svært høyt proteininnhold, især de røde linsene. Både røde og gule linser blir litt grøtete under koking, og det passer derfor godt som tykning i gryter, supper og sauser.
Linser kan lures inn i mange retter!

Add To Cart