Ikke kaste de brune, overmodne bananene! -En krysning mellom kake og brød, dette bananbrødet blir vi aldri lei. Min fillippinsk/tyske venninne Jana lagde dette ukentlig da vi bodde i studentkollektiv. Jeg kjenner ennå lukten av det nybakte brødet. Lykkelukt! Prøv Jana Bananas bananbrød som deler av turmaten eller som litt sunt og søtt til barnas nistepakke.
INGREDIENSER
200 g Bremykt smør 1 kopp brunt sukker 3 egg 4 modne bananer, most ½ kopp appelsinjuice 1 kopp solsikkefrø ½ kopp valnøtt, hakket 2 kopper hvetemel 1 kopp sammalt hvete 1 ½ ts bakepulver ½ ts natron 1 ½ ts kanel
GJØR SLIK
Sett på ovnen på 180C.
1. Kjør smør og sukker til en luftig og kremete masse. 2. Visp egg inn i smørblandingen. Ett om gangen. 3. I en stor bolle, mose bananer, og røre i hakkede nøtter, frø og appelsinjuice. 4. Hell så smørmassen i bollen med bananrøren og blande godt men en sleiv. 5. Vend til slutt forsiktig i de tørre ingrediensene. 6. Hell i en ferdigsmurt springform. (24 cm) 7. Bakes på 180C i ca 50-60 min. Brødet er ferdig når gaffelen er ren. Jeg synes det smaker best med en mørk skorpe, så jeg steker litt ekstra lenge.
TIPS! Ha gjerne i hakket sjokolade!
Ikke kaste de brune, overmodne bananene! -En krysning mellom kake og brød, dette bananbrødet blir vi aldri lei. Min fillippinsk/tyske venninne Jana lagde dette ukentlig da vi bodde i studentkollektiv. Jeg kjenner ennå lukten av det nybakte brødet. Lykkelukt! Prøv Jana Bananas bananbrød som deler av turmaten eller som litt sunt og søtt til barnas nistepakke.
INGREDIENSER
200 g Bremykt smør 1 kopp brunt sukker 3 egg 4 modne bananer, most ½ kopp appelsinjuice 1 kopp solsikkefrø ½ kopp valnøtt, hakket 2 kopper hvetemel 1 kopp sammalt hvete 1 ½ ts bakepulver ½ ts natron 1 ½ ts kanel
GJØR SLIK
Sett på ovnen på 180C.
1. Kjør smør og sukker til en luftig og kremete masse. 2. Visp egg inn i smørblandingen. Ett om gangen. 3. I en stor bolle, mose bananer, og røre i hakkede nøtter, frø og appelsinjuice. 4. Hell så smørmassen i bollen med bananrøren og blande godt men en sleiv. 5. Vend til slutt forsiktig i de tørre ingrediensene. 6. Hell i en ferdigsmurt springform. (24 cm) 7. Bakes på 180C i ca 50-60 min. Brødet er ferdig når gaffelen er ren. Jeg synes det smaker best med en mørk skorpe, så jeg steker litt ekstra lenge.