Gratinert aubergine med tomat og parmesan

Gratinert aubergine med tomat og parmesan

USD 0,00

Jadda- Det er mye olje og mye ost her. Men du verden så godt melanzane alla parmigiana er.
Da kjæresten og jeg var på telttur på Sicilia for 13 år siden smakte vi melanzane for første gang. På campingplassen vår lå en liten butikk. I den sto et par plastbord dekket med rødrutete duker. TVen summet høyt i bakgrunnen. Sultne og helt uten forventning, kjøpte vi den den vesle aubergineretten i aluminiumsform som stod i disken. Det smakte så godt og var så saftig; De grillede aubergineskivene var gjennomtrukket av olivenolje, det var saus på søte, ferske tomater og innimellom aubergineskivene og tomatsausen, lurte deilig, salt og smeltet ost.
Dette kan du servere som forrett, som del av tapasbordet eller som en selvstendig middagsrett.

4 porsjoner
INGREDIENSER

4 store aubergine eller 5 mellomstore
1 gul løk
3 hvitløksfedd
2 boks tomater eller 8 ferske når det er sommer
½ glass hakket soltørkede tomater. 
1 ts sukker
450 g parmesan
3 dl olivenolje
Salt og pepper
Frisk basilikum, om du har.


GJØR SLIK

Gjør først ferdig auberginen:
1. Skjær den i skiver på langs, omlag 1,5 cm tykke.
2. Pensle under- og oversiden av skivene med olivenolje. Strø over flaksalt
3. Bak i forvarmet ovn, 210C, i ca 20-25 minutter, til overflaten har fått en brun skorpe. Snu skivene etter 15 minutter.
4. Mens auberginene ovnsbakes, lag tomatsaus:
5. Stek løk i litt olje på medium varme til den er gjennomsiktig. 
6. Skru ned varmen litt, og ha i hakket hvitløk. Stek i 1 min.
7. Ha i boksen med tomater, resten av olivenoljen, sukker og salt. Kok på svak varme i 6 min.
8. Ha auberginskiver, tomatsaus og grovrevet parmesan lagvis i en ildfast form. Gratinér i ovnen på 210C i 15 min.
9. La gratengen  hvile i 5 minutter før servering.

Ikke glem brød, gjerne foccaccia, til å moppe opp sausen!
Lager du den dagen før, vil smaken ”sette seg”, og smaken bli enda bedre og mer intens, slik det er med gratenger og gryter.

Legg til i handlevogn