Linsesuppe med gulrot. Enkel og sunn

USD 0,00

Denne proteinrike suppa var en gjenganger i studenttida hvor økonomien var trang og energibehovet stort.
Linsesuppa er mild og snill. Med andre ord: Barnevennlig!
Den er sunn, kjapp å lage, og serveres derfor ofte i vår familie.
Vi liker godt å toppe linsesuppa med paprikaristede solsikkefrø. Frøene er en sunn og god smakshever.
Mannen og jeg topper suppa vår med tørkede chilifrø. Ha i noen håndfuller fersk spinat, så upper du grønt-innholdet.

4 porsjoner
INGREDIENSER

1 stor gul løk, hakket
3 ss olje
1/2 sellerirot, revet
3 hvitløksfedd, finhakket
2 tomler ingefær, finrevet
1 laurbærblad
3 gulrøtter, i små biter
1 potet, i små biter
1 ts gurkemeie
2 ss tomatpuré
2 ts paprikapulver
2 ts løkpulver
1/2 boks tomater eller Passat (etter 4 store tomater)
1 buljongterning
200 g tørkede røde linser eller 3 bokser hermetiske linser
vann*
Smak til med salt og pepper
1/2 boks kokosmelk eller 1/2 kartong fløte

GJØR SLIK

1. Hakk løken i småbiter.
2. Stek løk i 2 ss olje på medium varme til den er nesten gjennomsiktig.
3. Skru ned varmen, og ha i finhakket hvitløk, finrevet ingefær og revet sellerirot. Stek i 1 minutt, og ha så i 1 ss olje sammen med tomatpuré og krydderne.
4. Vask linsene. Ha i dem i gryta sammen med kuttet gulrot, potet og buljong. Behold gjerne skallet på.
5. Rør sammen, og ha på nok vann til at det dekker blandingen.
*OBS- Vannmengde! Gulrøttene avgir endel vann under koking, så spe heller på med mere vann etterhvert.
6. La det småkoke i omlag 20 minutt, til alt er mykt.
7. Ha i 1/2 kopp kremfløte i eller 1/2 boks kokosmelk. Det gjør smaken rundere, og også mer mottakelig for barn.
8. Om du vil kan du kjøre det hele stavmikseren, men jeg foretrekker den litt mer chunky
Topp linsesuppa med tørristede paprikavendte frø.

Er smaken for snill?
Spice gjerne suppa opp med chili, masse friske urter og/eller en noen gode skvis sitron eller lime!

Tørristede solsikkefrø
Sett stekeplata på nest høyeste varme. Når stekepanna er varm, ha i en håndfull solsikkefrø. Vend frøene i den tørre panna til de er gylne.
Trekk steikepanna bort fra varmen, og risle over litt olivenolje, en ts paprikapulver, litt grovt salt og en dæsj soyasaus. Hell den fresende blandingen over i en skål til avkjøling.
Der har du sprø topping med mye smak, som også er god som snacks!

Legg til i handlevogn