Tomatiserte kikerter-Lynrask middag

USD 0,00

Litt for ofte titter jeg i grønnsaksskuffen uten en middagsplan. Slettes ingen god idé om jeg er sulten, men gode retter kan dukke opp nettopp ved å ikke ha en oppskrift.
Som denne proteinrike fast-food retten jeg rasket sammen etter jobb en tidlig sommerdag i 2015. Jeg var hjemme alene, og blodsukkeret faretruende lavt.
Slik ble tomatiserte kikerter til på null komma niks.

1 porsjon
INGREDIENSER

1 boks kikerter
2/3 boks tomater
1 raspet gulrot
1 fedd hakket hvitløk
1/4 smuldret buljongterning
Grovt salt
1/2 ts sukker
Grovkvernet pepper
2-3 ss extra virgin olivenolje
Revet ost
GRØNT! Urter - gjerne basilikum eller persille. Eventuelt kan du hive i ei lita håndfull ferske spinatblader.

GJØR SLIK

1. Hell av vannet på kikertene.
2. Stek hvitløk og raspet gulrot på lav varme i 2 minutt.
3. Ha i tomatene, kikertene og litt av en buljongterning. La det småkoke i 5 min.
4. Rør i 2-3 ss olivenolje, og ha i grønt/urter om du har.
5. Ha litt revet gulost på toppen. Parmesan blir heller ikke feil. Eller litt av hvert.

Mat pronto! Spis!
Servere gjerne toppet med speilegg og litt malt chili.
Har du friske urter, så hiv dem på.

Legg til i handlevogn