Squashpletter med ost

USD 0,00

Kjenner du til Haloumiost? En tradisjonell, salt ost fra Kypros som når den stekes får en herlig konsistens (som grunn ikke ligner så mye på ost) Du finner den i ostehylla i dagligvarebutikken.
Haloumi og squashpletter er overraskende godt!
Servér i wrap sammen med salat og rømme.
Eller prøv sammen med ris og en spicy saus?

Ca 12- 16 pletter
INGREDIENSER

400 g squash, grovrevet
1 pakke Haloumiost, grovrevet
50 g hvetemel
50 g kokt quinoa
1 ts bakepulver
2 egg
Skall av 1/2 sitron, finrevet
Saft av 1/2 sitron
1/2 ts salt.
Litt pepper
3 ss frisk mynte
Rapsolje til steking

GJØR SLIK

1. Bland det tørre: mel, quinoa, salt, pepper og bakepulver.
2. Riv squash og haloumiost.
3. Riv sitronskall og press saft av 1/2 sitron.
4. Visp sammen eggene, hakk urter og bland det hele sammen.
5. Varm en tykkbunnet stekepanne til medium varme.
6. Ha i ca 2 ss av blandingen og stek til gylne kaker/pletter.
7. Snu og stek på andre siden et par minutter.

Det var sommeren 2018 vi stiftet nært bekjentskap med squash. Etter å ha blitt andelsbønder hadde vi økologisk squash så langt øyet kunne se. Vi måtte stadig finne nye bruksområder for denne grønnsaken som ikke er den mest spennende, hverken i karakter eller smak.

Men i partnerskap med ost, litt sitron og urter blir det riktig så god snaddermat. Inspirert av en oppskrift jeg fant i the Guardian, lagde jeg min egen versjon av Anna Jones´ squashpletter.

Legg til i handlevogn