Potetsalat i vinaigrette med agurk

USD 0,00

Denne potetsalaten passer godt som del av et tapasbord og som grilltilbehør. Og har du rester, smaker den godt både en og to dager etter, gjerne som en smaksløfter på brødskive med ost.
Fordi potetsalaten dresses i vinaigrette og den andre hovedingrediensen er agurk, er resultatet en lett potetsalat. Den kremete vinaigretten lager du enkelt sjøl.
Start med Dijonsennep. Bruk Maille Dijonsennep. (Den fås i alle dagligvarebutikker). Den er ikke for søt, og er perfekt til å lage en god emulsjon med!

Når jeg har tid og overskudd, tar jeg barna med på matlagingen. Det er en god måte å få dem til å spise grønnere, og til å gjøre noe hyggelig sammen.
Kimse ikke av en potetkoker på 9 år eller av 5-åringen som er en racer på å klippe gressløk.

INGREDIENSER

600 g nypoteter, kokt
1 buljongterning + 1 dl kokende vann
1 agurk, i små terninger
2 ss gressløk, finklippet

VINAIGRETTE:
1,5 ss dijonsennep
9 ss olivenolje (eller raps)
2 ss hvitvinseddik (eller rødvinseddik)
1/2 ts salt
Litt pepper, om du vil

GJØR SLIK

1. Kok potetene til de er møre.
2. Kok 1 dl vann. Ha i 1 buljongterning og bland buljongvannet sammen med potetene.
3. Sett til side i minst 1 time, eller i kjøleskap over natten.
4. Lag vinaigrette. Ha først Maille Dijonsennep i en bolle.
5. Pisk så inn eddik.
6. Ha i oljen, litt etter litt. Start først med en dråpe slik at oljen og eddiken blander seg sammen. Tilbake skal du stå med en god emulsjon; en kremete dressing.
7. Kutt agurken i små terninger, og klipp gressløken i små biter.
8. Bland agurk, poteter og vinaigrette sammen. La gjerne smaken få sette seg i minst 1/2 time.

Legg til i handlevogn