Pai med rødbete og ost

USD 0,00

Lager du paideig og baker rødbetene dagen før, trenger ikke denne paien mye forberedelsestid.
Kjøper du ferdig paibunn, sparer du enda mer tid. Anbefaler å lage din egen paideig for det er kjapt og ikke vanskelig. Se nederst på siden for tips til flakete og sprø paibunn.
På høsten, når rødbetene er på sitt beste, smaker rødbeter herlig i selskap med feta og rosmarin. Rødbeter er litt grisete å håndtere, og ved å bake dem med skallet på, blir jobben mye enklere! Ikke minst blir smaken bedre, mer konsentert og de beholder mer næringsstoffer.
1 kopp er 2 dl.

Ingredienser 

PAIDEIG

130 g smør, i terninger
2 kopper hvetemel (litt over 4 dl)
Ca 1/4 kopp vann. 
2 ts eddik
½ ts salt

GJØR SLIK 

1. Kutt opp smøret i små biter
2. Bland mel, salt og smør til det ligner brødsmuler.
3. Bland eddik og vann. Ha i eddikvannet oppi paideigen, kun noen få dråper av gangen. Deigen skal knapt henge sammen. Blander du for mye, blir paibunnen hard.
4. Hvis du har tid, sett deigkulen kjølig i en time.
5. Trykk deigen ut i en stor kakeform (26 cm diamenter)
6. Bak paiskallet midt i ovnen i ca 10-15 minutter på 220C.

PAIFYLL

1 løk, gjerne rød
2-3 rødbeter, ovnsbakt
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ts rosmarin, finhakket (eller andre urter, f.eks timian)
1 ts salt
1 1⁄2 ts løkpulver
150 g ost, revet
4 egg
1 beger cottage cheese
1/2 creme fraiche (eller rømme eller fløte)
200 g fetaost. Kan sløyfes. Bruk istedet på 150 g gulost. 

G
JØR SLIK 

1. Bak rødbeten i ovnen på 180C i omlag 1 time. Lurt å gjøre dagen før.
2. Skrell rødbeten og kutt den i terninger.
3. Sett ovnen på 220C.
4. Lag eggestand: Bland sammen ost, cottage cheese, egg og creme fraiche.
5. Ha i de øvrige ingrediensene, bortsett fra fetaosten og 1 ts urter.
6. Smuldre fetaosten på toppen av paien. Dryss over den resterende teskjeen med rosmarin (eller andre urter)
7. Bak paien i ovnen i ca 30 minutter. Prøv med gaffel for å sjekke om paien er ferdig. Gaffelen skal være tørr og toppen gylden. Bruker du fetaost på toppen, grill gjerne de siste minuttene slik at fetaosten kommer best til sin rett.

💥SÅ LETT LAGER DU FOOL PROOF paideig!💥

Følg disse 3 trinnene og få perfekt, flakete pai som du lager på null komma niks!

1) Hvile- Lag deigen dagen før, og sleng i kjøleskapet over natta. Iallefall minst ½ times hvile.

2) Forsiktig behandling. Deigen skal ikke eltes, kun løftes. Tenk litt på det som hvis du jobber i hagen og skal lage små jordklumper til mindre.. Løfte, og med fingertuppene smuldre til mindre klumper. Det samme gjør du med melet og smøret. Ha smørterningene i melet og smuldre til mindre biter, til det likner brødsmuler.

3) Ha et par teskjeer eddik i det kalde vannet. Bruk så lite vann som mulig, bare til deigen knapt henger sammen.

Eddik i vannet og den forsiktige og kjappe behandlingen gjør at deigen blir sprø og flakete, slik at glutennettverket ikke får utvikle seg. Lurt?

Legg til i handlevogn