Minestrone på en halvtime (Litt sunnere)

USD 0,00

Litt sunnere og mer mettende en vanlig minestrone. Enkel å lage og spiseklar etter en halvtime. Smaken er mild og passer derfor godt til småbarnsfamilier. Vi voksne i familien har ofte på litt friskhakket chili.

I Arendal finner du en nystartet emballasjefri butikk, Unwrapped, som jeg har inngått et spennende samarbeid med. Med utgangspunkt i råvarene der utvikler jeg oppskrifter.

Du kan selvsagt bruke hermetiske linser som du får kjøpt på kjedebutikker. Da sparer du betraktelig mye tid. Fordelen med tørkede linser er at de trekker godt til seg smak under kokingen.
Varier vannmengde ettersom hvilken konsistens du ønsker- Suppa skal helst være litt tykk.

Ingredienser 

1,5 dl perlespelt (eller 1 pk boil in bag bygggryn)
8-9 dl vann (Bruker du hermetiske linser, bruk 5-6 dl vann)
1 boks tomater
2 gulrøtter, tynnskivet
4 grønnkålblader, finhakket (eller 6 terninger frossen spinat)
1,5 dl røde linser (eller 3 bokser hermetiske linser)
2,5 ts buljongpulver (eller 1,5 buljongterning)
2 ts løkpulver
1 ts tørkede urter (eller friskhakket)
1 laurbærblad
1/2 ts nykvernet pepper og litt salt
Litt sukker

GJØR SLIK 

1. Ha vann og en tomater i en stor gryte.

2. Tilsett krydder, linser, buljong og perlespelt (eller byggryn) og skivede gulrøtter i gryta. Kok på lav varme i ca 20 min.

3. Ha i finhakkede grønnkålblader og kok i ytterligere 10 min.

4. Suppa er ferdig når alt er mykt. Smak til med salt og pepper. Topp med en god sving olivenolje og revet ost, gjerne nyrevet parmesan.
Smak til med salt og pepper!

Legg til i handlevogn