Krydret linseragu i rødvin

USD 0,00

Denne fyldige linseraguen er enkel å lage og spiseklar etter en halvtime. Den har litt sting, og den kraftige smaken er nok best egnet for voksne ganer.

I Arendal finner du en butikk, Unwrapped, som jeg har inngått et spennende samarbeid med. Med utgangspunkt i råvarene der, utvikler jeg oppskrifter.

Istedenfor tørkede linser kan du bruke 4 bokser med hermetiske brune linser. Da sparer du betraktelig mye tid. Fordelen med tørkede linser er at de trekker godt til seg smak under kokingen og at både de svarte beluga og de franske Puy-linsene har mer tyggemotstand.

Ingredienser 

1 dl Puylinser (Kan erstattes med 2 bokser brune linser)
2 dl belugalinser (Kan erstattes med 2 bokser brune linser)
2,5 ts buljongpulver eller 1,5 buljongterning
2 laurbærblad
1 ts chiliflak
2,5 dl rødvin
3,5 dl vann
1 ss tomatpuré
1 ts tørket appelsinskall eller saft av 1/3 appelsin
1/3 boks tomater
1 gulrot, hakket
1 løk, hakket

GJØR SLIK 

1. Stek finhakket løk og gulrot til det er mykt, ca 5 min.

2. Ha linser, krydder og vin i gryta og kok litt inn.

3. Tilsett tomat, tomatpuré og vann. La det koke godt i gryta. Det skal koke i ca 25 - 30 minutter til linsene er al dente. Justér evt med mer vann.
OBS! Dersom du bruker hermetiske linser, koker du krydder og all væske sammen, og har linsene i mot slutten, når sausen har redusert.

4. Smak til med litt salt og rør inn 2 ss olivenolje rett før servering.

Servér med brød eller potetstappe.
Eller spis den som den er.
Dette er en kraftig og mettende rett, perfekt i en travel juletid.

Legg til i handlevogn