Mykt flatbrød (lynraskt nanbrød)

USD 0,00

Disse myke flatbrødene som minner om nanbrød, kan du servere til det aller meste. Supper, gryter, karri, tilogmed salat kler disse brødene.
Oppskriften er genial, enkel og kjapp, og brødene er ferdig på no time. Ingen heving, bare bland sammen deigen, og legg de flate brødene rett i steikepanna eller på steketakke.

Har du småbarn i hus? Disse brødene faller garantert i smak. Skal du introdusere en ny rett, f.eks en mild linsegryte, anbefaler jeg å servere mykt flatbrød ved siden. Det er mitt triks: Ny mat serveres alltid sammen med noe barna liker godt.
Oppskrift på barnevennlig linsegryte finner du her.

Ingredienser 
Ca 16 små flatbrød

230 g hvetemel (Du kan godt bruke 50/50 grovt/fint mel)
1 beger rømme (eller creme fraiche eller yoghurt)
½ ts salt
1/2 ts natron
1 ts bakepulver
1 ss flytende honning
2 ss olje

GJØR SLIK 

1. Bland det tørre, men spar en god håndfull mel til senere.
2. Ha rømme, honning og olje i melblandingen og bland sammen, først med en sleiv. Bland så lett sammen med hendene.
3. Ha mel på hendene og del deigen i 16 emner. Trill emnene til kuler.
4. Ha mel på benken, og trykk kulene ut til avlange, flate brød. De skal være ca 1/2 cm tynne. (Under steking blåser de seg opp til det dobbelte)
5. Ha de flate brødene i en tørr stekepanne (eller en takke om du har). Temperaturen skal være høy. Jeg steker på nest høyeste varme.
6. Stek brødene til de har est seg opp og deigen er fast Undersiden skal ha gode, mørke flekker. Snu og stek til også denne siden er dekket av brune flekker.
Prøvesmak et brød for å se at de er gjennomstekt. De smaker best om de er litt hardt stekt. (Synes jeg da!)

Min oppskrift er en lett modifisert versjon av en oppskrift jeg fant på Matprat.

Legg til i handlevogn