Krydderkake med pastinakk

USD 0,00

Idéen til denne kaken fikk jeg en tidlig høstdag. Jeg hadde en rydde-kjøleskapet-og-lage-restepai-dag og ovnsbakte noen litt slappe pastinakk . Den dype aromaen som sivet ut fra ovnen duftet av jul-Det var lukten av kardemomme, kanel og ingefær og allehånde.
At pastinakk, denne hvite rotgrønnsaken minner om pepperkaker når den ovnsbakes, gjorde at jeg fikk lyst til å prøve den i krydderkake. Og det funker!
Jeg er glad i å bruke grønnsaker i kaker fordi det tilfører dybde i smak og det gir ekstra sødme og saftighet. I krydderkaken min har jeg prøvd den både kokt, ovnsbakt og rå og har landet på at alle metoder funker.

Sjokoladekake med rødbete er en slager blant alle barn jeg har holdt matkurs for, og like populær blant de voksne. (Den velprøvde og godt mottatte oppskriften på sjokoladekake med hemmelig ingrediens finner du i kokeboka mi “Alle Årstidene”)
Nå til saftig krydderkake med appelsinkrem som jeg håper du prøver!

Ingredienser 
I kake, 24 cm diameter.

200 g smør
3/4 kopp brunt sukker
3 egg (romtemperert)
3 store pastinakk, kokt eller ovnsbakt
1 kopp appelsinjuice, gjerne fra økoappelsin du presser selv!
1 kopp malte mandler. Mal dem til mel eller bruk ferdig mandelmel.
2 kopper hvetemel
1/2 ts natron
1 ts bakepulver
1 1/2 ts frisk ingefær (eller tørket)
2 1/2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts allehånde

GJØR SLIK
Start med å ovnsbake de 3 pastinakkene på 200C varmluft. De skal ikke skrelles. Bak til de er myke inni, ca 20 min. 
De kan også kokes, ca 10 minutt, til de er litt møre. Dersom du koker dem, må du skrelle først!

1. Kjør smør og sukker til en luftig og lyskremet masse.

2. Visp egg inn i smørblandingen. Ett om gangen.

3. Har du bakt pastinakkene, skvis ut innmaten og mos i en stor bolle. Har du kokt dem, moser du de møre pastinakkene. Bland sammen med friskpresset appelsinjuice.

4. Hell så smørmassen i bollen med pastinakkrøren og bland godt med en sleiv.

5. Vend til slutt forsiktig i de tørre ingrediensene, mel og krydder.

6. Hell i en ferdigsmurt springform. (24 cm)

7. Bakes på 180C i ca 30 min. Kaken er ferdig når gaffelen er ren.

Glasur- appelsinkrem:
1 pakke Filadelfiaost
2 ss mykt smør
1/2 kopp melis
4 ss lønnesirup
5 ss friskpresset appelsinjuice
3 ts friskrevet sitronskall

GJØR SLIK
Visp alle ingrediensene til glasuren sammen med en håndvisp eller mixmaster.
Pynt krydderkaken med tynne appelsinskiver fra en økologisk appelsin.



Legg til i handlevogn