Veggistaco

USD 0,00

Ollala- veggistaco når du vil ha i pose og i sekk.
Taco med både kjøtt og bønner er også godt, eller hvorfor ha det ene eller det andre.
Med to barn i hus veksler vi.

På øya har vi en en liten dagligvarebutikk.
Mange av våre middager blir bestemt utifra hva vi finner i grønnsakshylla der. Råvarer til taco er heldigvis alltid tilgjengelig.

Har du bønneskeptikerne i huset kan det være lurt å
kombinere de to. Hjemmelaget tacokrydder lager du
superenkelt selv. Billigere og sunnere er det òg.
Friskpresset sitronsaft er en fantastisk smakshever. Det gjør også at du trenger mindre salt.
Denne oppskriften er beregnet for 2-3 voksne, eller som hos oss; 2 voksne og 2 barn. Ha gjerne i mer chili, for denne oppskriften er barnefamilievennlig.

2-3 porsjoner
INGREDIENSER

1 løk, finhakket
1/2 grønn eller rød paprika, finhakket.
3 fedd finhakket hvitløk
4-6 ss olivenolje
1 ss paprikapulver
1 ss løkpulver
2,5 ts spisskummen
1 ts koriander
1 ts gurkemeie
1 ts malt chilipulver
0,5 ts allehånde (Dersom du har rester fra julebaking)
1 boks kikerter
1 boks kidneybønner eller svarte bønner
1/2 boks tomater
2 ss friskpresset sitronsaft
Ca 1 ts salt
1 ts sukker eller honning

GJØR SLIK

1. Stek den hakkede løken (og eventuell paprika) på medium varme til den er myk (Bruk ca 1 ss olje)
2. Skru ned varmen og stek finhakket hvitløk i 2 minutt.
3. Ha i de resterende 3 spiseskjeene med olje og ha i krydderet. La krydderne varmes opp i oljen til du kjenner aromaen bre seg. Dette er viktig for smaken.
4. Ha i tomatene, de avrente, skyllede kikertene og bønnene, sammen med sitronsaft, tomat og sukker. La det putre i 5 min.
5. Da er hjemmelaget tacobønneblanding klar!

Vi har ofte taco på fredager, som så mange andre familier i Norge… Hos oss er det vel en av de mest harmoniske måtene å samles rundt bordet på, når alle (les barna) kan velge hva de vil fylle tortillaen eller tacoskjellet med.
Vi har skåler med hakket paprika, tomater, agurk, salat, mais ost og rømme på bordet.
Ikke glemme guacamole!
En frisk mangosalsa er alltid en god kompanjong:

Julianes mango og rødløksalsa
1 finhakket mango
1 finhakket rødløk
Saften av en lime
Litt grovt salt
Litt friskhakket chili
Litt olivenolje
(En håndfull koriander, om du har)

Bland alt sammen og la stå i ½ time, om du har tid.

Legg til i handlevogn