Risotto med purre. Testet på barn.

USD 0,00

Risotto er undervurdert!
Nesten hvilke som helst grønnsaker kan puttes i en risotto. Også dem som er litt daffe og rynkete. Hakke dem fint for best mulig smaksutnyttelse og for minst mulig skepsis, dersom du har småbarn i huset.
Denne risottoen er smaksrik. Hvitvin er ikke helt nødvendig, men gjør rett og slett smaken mye bedre!
Finner du stinkende ost som Taleggio, Tilsitter eller Appenzeller, så ha i 100 gram rett før servering.
Det løfter smaken til uante høyder! Just ignore the smell. Litt usikker på hvordan barn reagerer

Bruk en tykkbunnet, emaljert jerngryte.

4 porsjoner
INGREDIENSER

2 ss smør
1 gul løk, finhakket
1/2 purre, finhakket
5 ss sellerirot, finrevet ELLER 1 selleristilk, finhakket
200 g risottoris. Geisha grøtris funker også fint
Ca 2,5 dl tørr hvitvin (viktig for smak!)
Ca 6 dl kokende vann med 2 buljongterninger (eller gjerne kraft om du har)
3 ss smør
En dæsj soyasaus
6 sopp, gjerne aromasopp, i tynne skiver
Salt og pepper
1/2 pose frosne erter, tint i gryte
Generøse mengder Parmesan, raspet


GJØR SLIK

1. Hakk løken og de andre grønnsakene i småbiter.
2. Ha 2 ss smør i gryta, og steke løk på medium varme til den er nesten gjennomsiktig.
3. Ha i finhakket purre og den finrevne selleriroten. Stek i omlag 2-3 minutt. Skru opp varmen litt.
4. Ha risen i den varme gryta, og rør til risen er blank.
5. Ha i halvparten av vinen, og rør. Når vinen er kokt inn, har du i den resterende vinen.
6. Hell kokende vann over buljongterningene.
7. Nå sper du på med buljongvannet, litt etter litt, øse på øse. Væsken skal koke inn mellom hver øse du sper på. Rør hele tiden.
8. Nå all væsken er brukt opp, skal du stå igjen med en tyktflytende masse som holder seg sammen på tallerken.
9. Sett så en vid stekepanne på høyeste temperatur, og ha i den skivede soppen.
10. La soppen ligge i ro til den får brun skorpe. Ha i 3 ss smør og en god sving soyasaus. Smak til med salt og pepper. Sett til siden.
11. I mellomtiden tiner du de frosne ertene i ei gryte.
12. Bland tilslutt sopp og erter i risottoen, og dryss over en hel del nyrevet parmesanost og enda litt mere smør, om du er av den typen. Det løfter både smak og konsistens.
13. Har du friske urter som persille, basilikum, gressløk, så hakk dem fint, og ha på toppen rett før servering.

Jeg bruker ofte Geisha grøtris som ertstatning for Arborioris. Huske da at koketiden blir lengre, og at du trenger mer væske. (vin og buljongvann)

I en tradisjonell risotto brukes ikke gulrot, ei heller sellerirot. Jeg har i ekstra grønnsaker for ekstra smak og ekstra næring. Grønne erter er barna våre glade i. Vi og, og derfor grønner vi opp risottoen vår.

Legg til i handlevogn