Honningkake med nøtter. Bak med barna!

USD 0,00

Skal du til Provence, er honningkake et must, og det var der jeg smakte denne seige, søte herligheten første gang. Til da kan du jo lage din egen, og denne er knallgod. Ikke er den vanskelig å lage heller, så ta med barna på bakingen!
Konsistensen er litt som marsipan; Myk og litt seig. Mmm.

INGREDIENSER

250 g mandler, malte
100 g hasselnøtter, malte
200 g smør, smeltet
100 g hvetemel + 1 ts bakepulver
120 g melis
10 ss flytende honning
4 egg
1/2 ts kanel, om du vil.


GJØR SLIK

1. Sett først ovnen på 180C.
2. Kjør nøttene til mel i kjøkkenmaskin.
3. Smelt smøret i ei lita gryte, og ha honningen i. Avkjøle i 5 min.
4. Bland de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Helle over smør/honningblandingen.
5. Ha i eggene og blande alt godt sammen.
Ha i en papirkledd eller smurt kakeform (26 cm)
6. Bak midt i ovnen på 180C i ca 30 min.

Jeg var lenge på jakt etter en god oppskrift på honningkake. Så fant jeg en oppskrift i Tronds Mois bok Helt Nøtt. Denne honningkaka er inspirert av hans oppskrift.
Jeg har likevel endret den en god del. Jeg bruker mer og flere typer nøtter, i tillegg til mere honning. Jeg har også mindre mel og mindre melis.
Forøvrig bytter jeg ofte ut litt av melet med malte nøtter i kakeoppskrifter. Jeg synes ganske enkelt at da blir både smaken og konsistensen bedre. (Kaken blir da mer mettende, og den blir sunnere.)

Sommerstid smaker den helt fantastisk med lavendelblomster i. Ha bare lavendelblomstene i nøttekverna samtidig som du maler nøttene, og kaka er straks opp et hakk på eksotisme-skalaen.

Legg til i handlevogn