Grønn dressing med basilikum og ingefær

USD 0,00

Dette er en utradisjonell dip. Eller dressing om du vil. Den er småfrekk, ganske sterk og knallgod!
Jeg smakte den første gang servert med ferske reker og loff. Sørlandsjente som jeg er, jazzet denne sausen/dippen opp dette tradisjonelle sommermåltidet med reker.
Den er komponert av min like matelskende venn Monica.
Smaken er litt udefinerbar, men har mye syre, sødme og friskhet, og passer også veldig godt sammen med grillmat.

INGREDIENSER

1 basilikumplante, ribbet
1 økologisk appelsin, skrelt og delt i biter
1 chili, hakket
2 cm ingefær, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
3 dl Extra virgin olivenolje
Smak til med salt


GJØR SLIK

1. Skrell appelsin, og hakk og rasp de øvrige ingrediensene.
2. Kjør alt i en stavmikser, og ha i oljen litt etter litt.
3. Sausen er litt tynn, og tykner litt med tid. Lag den derfor gjerne et par timer før servering. Da får også smaken satt seg.

Sunnhet og renselse i en saus- Here you go!

Som dressing på grønn spinatsalat med et par oppdelte avocado, blir salaten et fullstendig måltid i seg selv. Jeg topper den med tørristede cashewnøtter.

Og vil du riste nøtter gjør du det enkelt slik selv:
Sette steikepanne på nest høyeste varme. Ha i nøtter, og vende dem til de er gylne. Ha så over litt god olivenolje, litt grovt salt og litt paprikapulver. Risle så over en dæsj soyasaus, og hell den fresende blandingen over i en skål. La dem avkjøles før du har dem på salaten.

Legg til i handlevogn