Hummus med hvitløksessens

USD 0,00

Hummus, kikertpuré fra midtøsten er så godt!
Tahini- paste av malte sesamfrø får du kjøpt på alle innvandrerbutikker. Se etter den lyse varianten, fordi det har mye å si for sluttresultatet!
Til tapas, i wraps, i salat, som pålegg på brødskiva og mye annet - hummus har mange bruksområder.
Ulikt andre typer hjemmelaget hummus jeg har smakt, holder denne hummusen seg mild og god, slik jeg foretrekker det. Dette er takket være den litt langdryge, men akk så smarte måten å bruke essens av hvitløk istedetfor å ha i ferskpresset hvitløk.
Dette gjør også at hummusen kan stå i kjøleskapet i omlag 3-4 dager, og fremdeles smaker like godt.
Servér den romtemperert.

INGREDIENSER

9 ss sitronsaft (1 sitron er ca 12 ss)
4 fedd hvitløk.
4-5 ss tahini (Lys sesamfrø-paste)
3 ss olivenolje
8 ss iskaldt vann eller mer
1 ts salt eller mer
2 små bokser kikerter, skylt og avrent
Litt olivenolje
Litt paprikapulver


GJØR SLIK

1. Mos hvitløksfedd og bland sammen med sitronsaft og salt. La dette trekke i en skål i 15 minutter i romtemperatur.
2. Press så puréen gjennom en finmasket sil.
3. Spar på 1/2 ts av puréen. Kast resten. Det er den gjenstående væsken med hvitløk og sitron du skal bruke.
4. Ha denne hvitløksvæsken og 1/2 ts hvitløkpuré i kjøkkenmaskin sammen med tahini.
5. Tilsett iskaldt vann, litt etter litt, og kjør maskinen til du har en beige røre.
6. Ha i kikertene og kjør til du har en kremet konsistens.
7. Ha tilslutt i olje, litt etter litt. Tilsett salt etter behov.
Konsistensen skal være som pisket kremfløte.
8. Topp med litt mer olivenolje og dryss over paprikapulver.
Har du frisk koriander, bland det i.

Legg til i handlevogn