Bananbrød med valnøtt

USD 0,00

Ikke kaste de brune, overmodne bananene!
-En krysning mellom kake og brød, dette bananbrødet blir vi aldri lei. Min fillippinsk/tyske venninne Jana lagde dette ukentlig da vi bodde i studentkollektiv. Jeg kjenner ennå lukten av det nybakte brødet. Lykkelukt!
Prøv Jana Bananas bananbrød som deler av turmaten eller som litt sunt og søtt til barnas nistepakke.


INGREDIENSER

200 g Bremykt smør
1 kopp brunt sukker
3 egg
4 modne bananer, most
½ kopp appelsinjuice
1 kopp solsikkefrø
½ kopp valnøtt, hakket
2 kopper hvetemel
1 kopp sammalt hvete
1 ½ ts bakepulver
½ ts natron
1 ½ ts kanel


GJØR SLIK

Sett på ovnen på 180C.

1. Kjør smør og sukker til en luftig og kremete masse.
2. Visp egg inn i smørblandingen. Ett om gangen.
3. I en stor bolle, mose bananer, og røre i hakkede nøtter, frø og appelsinjuice.
4. Hell så smørmassen i bollen med bananrøren og blande godt men en sleiv.
5. Vend til slutt forsiktig i de tørre ingrediensene.
6. Hell i en ferdigsmurt springform. (24 cm)
7. Bakes på 180C i ca 50-60 min. Brødet er ferdig når gaffelen er ren. Jeg synes det smaker best med en mørk skorpe, så jeg steker litt ekstra lenge.

TIPS! Ha gjerne i hakket sjokolade!

Legg til i handlevogn