Hvit pizza med spinat og karamellisert fennikel

USD 0,00

Denne hvite pizzaen har smaksrike toppinger som karamellisert løk og fenikkelmarmelade og spinat i hvitløk. Toppet med myk chevre og den parmesanlignende Østavind-osten fra Tine får pizzaen en god balanse. Oliven eller skinke til slutt løfter enda et hakk.
(Osten får du i alle dagligvarebutikker).

Lag pizzadeig først. Mens den hever, lager du toppingene; spinat i hvitløk og de karamelliserte grønnsakene.

TIPS!
Lag deigen kvelden før, så sparer du tid. Sett i såfall til heving i kjøleskapet og ta den ut 1 time før du skal bruke den.

STEG 1.
Pizzadeig, 4 pers

3 ss smeltet smør
1,5 dl vann
salt
4 1/2 dl hvetemel
1/5 del fersk gjær eller 1/3 pk tørrgjær

GJØR SLIK

1. Varm opp smøret til det er smeltet
2. Hell vannet i smørgryta. Pass på at smørvannet er lunkent, og ikke er for varmt.
3. Hell smørvannet i melet sammen med gjæren, og elt godt, ca 10 minutter til du har en smidig deig.
4. Sett til heving under et klede. Enten minst halvannen time i romtemperatur eller natten over i kjøleskap.
Bakedagen setter du ovnen på aller høyeste temperatur, varmluft.

STEG 2
Karamellisert løk og fenikkel

4 ss smør
1 fenikkel, i tynne skiver
1 løk, i tynne skiver
2 ss balsamicoeddik
1 ss sukker
1 olje
grovt salt
Pepper

GJØR SLIK

1. Bruk en tykkbunnet gryte, helst en emaljert jerngryte.
2. Sett på medium varme. Ha i 2 ss smør og deretter den tynnskivede fenikkelen og løken.
3. Rør godt, og skru ned varmen etter ca 5 minutt.
4. Rør i 2 ss smør, og ha i balsamico og sukker.
5. La det karamellisere seg, ca 10-15 min. Lag spinat i hvitløk samtidig som fenikkelblandingen småkoker.

STEG 3.
Spinat i hvitløk.

3-4 håndfuller spinat, grovhakket (eller mangold)
2 hvitløksfedd, presset
1 ss olivenolje
litt salt
1 ts tørket eller fersk timian eller oregano
(Bittelitt sitronsaft, om du har)

GJØR SLIK

1. Ha spinaten i ei gryte, og varm opp til spinatbladene faller sammen. La det surre til vannet har fordampet. Dette er viktig for godt resultat.
2. Ha i de pressede hvitløksfeddene, salt og urter. (og evt litt sitronsaft)

STEG 4
Press ut pizzaen på et lett melet bakebrett. Prøv å bevare luftboblene i deigen.

STEG 5
Hvit pizzasaus

2 ss olivenolje
1 hvitløksfedd, presset
6 ss creme fraiche
1 ts salt
1 ts Dijonsennep, om du vil.
Bland sammen.

STEG 6
Sett sammen pizza!
1. Spre den hvite pizzasausen utover pizzabunnen.
2. Ha over spinatblandingen.
3. Ha over fenikkel- og løkmarmeladen.
4. Dryss over 200 g. revet Østavind ost.
5. Smuldre over en fersk rull chevre.
Har du oliven, soltørkede tomater eller vellagret skinke, hiv det på.
6. Stek nederst i ovnen på høyeste varme (varmluft) til osten er smeltet.
Steketid varierer fra ovn til ovn.

Mange av mine oppskrifter er råvareinspirert, også denne.
I år ble familien min og jeg er medlemmer av et andelslandbruk, og har høstet uante mengder mangold.
-Hva kan vi bruke denne bladgrønnsaken til, lurte vi, annet enn i omelett, stuing og gryte? Løsningen ble pizzatopping. Topping ble også fenikkelen vi hadde med hjem etter en høstedag på åkeren. For å rendyrke fenikkelens søtsmak, karamelliserte vi den sammen med løk.
Godt, og en veldig populær oppskrift på nettsiden her!

Legg til i handlevogn