Pai med spinat. Til hverdag og fest

USD 0,00


Du kan godt lage pai på en hverdag, om du har tid og lyst.
Det som tar tid er stekingen. For å spare tid, kan det være lurt å lage paideigen kvelden før, og så sette den i kjøleskapet. Da blir deigen best.
Eller du kan trikse litt og kjøpe ferdig butterdeig. Hvis så, hopp bare over paideig-steget, og kjevle ut den tinte butterdeigen. Ha i fyllet og smell den i ovnen.
Vi er fire i vår familie, 2 voksne og 2 barn, og har som regel litt rester til lunch dagen etter.
Oppskriften her er til ca 6 porsjoner.

6 porsjoner/en stor kakeform (rund form, 26 cm diameter)
PAIDEIG

140 g smør
2 kopper hvetemel
1/2 kopp vann
2 ts eddik

GJØR SLIK

1. Kutt opp smøret i små biter.
2. Bland mel og smør til det ligner brødsmuler.
3. Bland eddik og vann.
4. Ha i eddikvannet oppi paideigen, noen få dråper av gangen. Når du kan samle deigen til en kule, er den ferdig.
5. Hvis du har tid, sette deigkulen kjølig i en time.
6. Rull ut deigen med kjevle. Ha den i en stor ildfast form.
7. Bak paiskallet midt i forvarmet ovn i 4 minutter på 200C varmluft.

GRØNT PAIFYLL

150 g frossen spinat
1 stk purre, finhakket
2 fedd hvitløk, presset
2 ts rosmarin, finhakket
1 ts salt
1 og ½ ts løkpulver
150 g Norvegiaost
5 egg
1 beger cottage cheese
1 beger creme fraiche eller rømme
200 g fetaost. Kan sløyfes.



GJØR SLIK

1. Tin spinaten i ei gryte til alt vannet har fordampet.
2. Imens spinaten tiner, finhakker du purre, hvitløk og rosmarin.
3. Rasp osten.
4. Bland creme fraiche og cottage cheese sammen med eggene.
5. Ha i hakket purre, rosmarin, hvitløk, løkpulver, spinat salt og 50 g ost. Blande godt.
6. Ha det grønne fyllet oppi paiskallet. Dryss over resten av osten og fetaosten.
7. Stek i ca 30 minutter på 220C varmluft.
8. For å teste om den er ferdigstekt, stikk i en gaffel.
Paien er ferdig når det ikke er væske i den.

Legg til i handlevogn